Джон Съливан  - посланикът на САЩ в Москва, предаде в

...
Джон Съливан  - посланикът на САЩ в Москва, предаде в
Коментари Харесай

Амекиранският посланик в Москва предаде отговорът на САЩ на исканията на Русия

Джон Съливан  - посланикът на Съединени американски щати в Москва, съобщи в съветското министерство на външните работи американския отговор на настояванията на Русия в региона на сигурността, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Съливан пристигна довечера в министерството, откъдето си потегли малко по-късно без да направи изказване.

Малко по-рано телевизия Си Ен Ен съобщи, че Съединените щати ще предадат своя отговор на Русия през днешния ден.

На 17 декември съветското външно министерство разгласява препоръчани от страната проектоспоразумения с гаранции за сигурност, които тя чака от Съединени американски щати и НАТО. Двата контракта - единия със Съединените щати, а другия с членовете на Северноатлантическия съюз - плануват отвод от разширение на алианса на изток и евакуиране на натовските сили от Източна Европа. Западът към този момент отхвърли тези съветски претенции като неприемливи.

Тези развития пристигнаха на фона на скупчването от Русия на войски край границата с Украйна. Москва отхвърля изказванията на Запада и Киев, че възнамерява инвазия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще даде изключителна конференция в 20 ч. българско време довечера по отношение на предаването на американския отговор на Русия, заяви в това време пресслужбата на алианса, представена от ТАСС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР